25. marraskuuta 2012

ROBOTTI/RADIO

Ukkoseni ei tavallisesti huvittele kaavalehtiä selailemalla, mutta joskus niihin vain ei voi olla kompastumatta, jos vaikka äidillä on kiivas kaavanetsintä meneillään. Erään kerran tänä syksynä hän törmäsi vanhan Ottobren numeron robottipaitaan ja esitti pyynnön, josta oli vaikea kieltäytyä. Tein omanilaisen applikaation ja paidankin eri kaavalla, koska valmiiden mallien noudattaminen ei tyydytä. T-paitakankaat leikkelin omista vanhoista paidoistani. Applikaatiossa ja resorien asettumisessa olisi ollut vielä parantamisen varaa, mutta tilaaja oli todella kiireinen. Ennen kokoon ompelua tehdyt applikaation osat ovat ihan ok, mutta nuo paidan muotoiseen pohjaan kiinnitetyt radiopätkät eivät oikein tahtoneet asettua suoraan. Lapsi oli niin innostunut paidastaan, että otti sen käyttöönsä puolivalmiina, ilman resoreja ja jouduin peräti pesemään sen ennen viimeisen ompeluillan rutistusta. Menköön, käyttöpaita, ihanaa kun omatekemät kelpaa!

My son found a robotshirt in an old Ottobre-magazine. I made him one, only with self-made applique and another shirt pattern. T-shirt fabrics are from my own old t-shirts. I could really have worked a bit longer with this, parts of the applique are not quite straight and also the ribbing is wonky and could have been better if I took it off and sew again, but my client was really busy. He wore the shirt already the day before I finished it and I had to wash it before I could sew the ribbing. Never mind, I feel happy he likes something I made for him!







































Kuvauksen hoidin kiireellä keskellä yötä, perheen nukkuessa, lievässä valaistuksessa, ilman vastahakoista mallia. Myönnetään, se näyttää enemmän radio- kuin robottipaidalta, mutta olin hyvin huojentunut, kun Ukkonen joustavassa mielessään piti täysin luonnollisena, että robotilla on radio kojetaulussa ja kajarit pitkin rinnuksia.

It looks more like a retro radio than a robot shirt, but  he found it quite natural that there is a radio on a robot!





9 kommenttia:

kewa kirjoitti...

No ei ihme että tykätään, mahtava paita. Resorit sopii tosi hyvin!

Henni kirjoitti...

Upeahan siitä tuli! Oikein robottimainen!

Unikuu kirjoitti...

mäkin tykkään.

Kaisa kirjoitti...

Ihan paras kiitos ompelevalle äidille, kun tuote viedään käsistä jo ennen valmistumista!

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Kiitos :D

unisukka kirjoitti...

Tämä on taas ihan älyttömän hieno!

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Voi kiitti. Minulla on työtä pestä robottipaitaa riittävän usein, eskarilainen ei anna armoa.

Iia Katariina. kirjoitti...

Huippu paita ja mahtavia nämä sinun ompelukset muutenkin. Blogissani on sinulle tunnustus.

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Kiitos Iia Katariina! Palaan tunnustuksen äärelle, kunhan ehdin. On erinäisiä kausikiireitä meneillään!