28. huhtikuuta 2013

TEEPAITA PITI SAADA


 
 
Armeliaita teepaitoja ei ole kovin helppo löytää, mutta ei ihminen aina voi verhoutua telttoihinkaan. Tein testiksi tällaisen muunnoksen ihan passelista kaupanteepaidastani. Jäljensin yläosan vyötärön yläpuolelle saakka ja levitin sitten helman kuvan osoittamalla tavalla. Taakse tein pienen pidennyksen, mutta lyhyenä se lähinnä kompensoi hyppyriä. Jäi tähän tietysti viilattavaa, mutta kokonaisuudessaan olen testiin tyytyväinen. Nyt eivät muhkurat paista ihan niin muhkuraisina housunvyötärön päällä. 

It is not easy to find forgiving t-shirts but I'm tired with tents. I made my own version of an old t-shirt. I traced it as it was to just above of the waist, where I opened it to A-line. The view is much less bumpy.

 


Käänsin saumuroidun kauluksen yksinkerroin ja ompelin ihan suoralla ompeleella, kaulus on niin leveä, ettei joustolla tee mitään. Saumurireuna helmassa olisi varmaan ollut vitsikkäämpi jossain muussa kankaassa, tähän se näyttää kyllä ehkä liian huolittelemattomalta, mutta pituutta on niin hintsusti etten ole vielä tohtinut kääntää helmaa. Nanso-kangas löytyi  viime kesänä Triteksistä palana ja olen siihen aika ihastunut. Pala ei ollut suuri, mutta olinkin valmiiksi sitä mieltä, että tästä pitäisi tehdä jotain suht pientä, jottei suuri raportti toistuessaan tekisi ison mummokauhtanan vaikutelmaa. Ja epäsymmetrisesti kuvion piti myös sijaita, jotta vaikutelma olisi jotensakin moderni eikä siis mummo.

The serged hem would maybe suit some other (patternless?) fabric better, here it looks a bit odd. Sadly the shirt is so short, that I haven't felt comfortable to turn the hem afterwards. I really like this  retro-ish pattern. When I bought the fabric last summer, I decided it needed to become something small enough, that the pattern would not be repeated and that it should be unsymmetrically positioned just not to be too grannylike retro.
9 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Hauska helma, kaunis kuosi ja istuva paita!

kewa kirjoitti...

Tästä tuli kiva, kangas on mainio!!!

Elina kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Tää olis kyllä munkin vartalotyypille sopiva malli ja yks valmis paita mulla onkin vähän tän tyyppinen, mistä oon aatellut ottaa joskus kaavaa...

Elina kirjoitti...

Tyylikäs paita, kiva malli.

kukkarukkanen kirjoitti...

Näyttää hyvältä, voisi toimia myös pidempänä tunikana :)

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne, iloitsen niistä! On vähän jännää laittaa sovituskuvia tänne nähtäväksi ja siksi on kiva huomata, että vertaisompelijaryhmä suhtautuu siihen luontevasti :)

Itsekin jemmailen vaatteitani ja elättelen toiveita niiden hyödyntämisestä jatkossa kaavoina tai malleina.

Tarkalleen ottaen teinkin pari kolme vuotta sitten juuri tämänmallisen tunika/mekkokokeilun, joka oli oikein onnistunut malliltaan, mutta toteutukseltaan hieman hätäinen. Harmaa jersey rullautui sekä kauluksessa, hihoissa että helmassa ja valkoinen ohuempi teepaitatrikoo pilkotti kaula-aukon reunoilla. Elättelen toivetta senkin kesämekon uudisversiosta.

NorppaStiina kirjoitti...

Tosi kivan mallinen. Tuollaisia minäkin tarvitsisin...

Ruohonvihreä kirjoitti...

Kaunis paita! On erityisen palkitsevaa tehdä jotain itselle, ja vielä tykätä siitä! :)

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kiitos NorppaStiina, ei kun toteutukseen. Helppo on :)

Jep Ruohonvihreä, palkitsevaa on, olen nyt muutaman ihan helpon oman vaatteen tehnyt, ja semmoinen tunne on, että pienin askelin voin jatkaa. Lapset on hyvissä vetimissä ilmankin... Omaan arkivetimien kaappiini sopisi vaikka mitä uutta piristystä.