24. toukokuuta 2014

UUSIKSI

Kovaääninen perii isoveljeltään mahdollisimman paljon vaatteita. Olen vähitellen omaksunut melko sukupuolittuneet vaatetustottumukset, koska lapset ovat niin päättäväisesti Poika ja Tyttö ja koska haluan, että he viihtyvät vaatteissaan. Perusvaatteita yritän silti aina siirtää seuraavalle, pehmeitä housuja, yksivärisiä ja raidallisia paitoja, huppareita ja tietenkin ulkohaalareita ja -takkeja. Käytännöllisten cargohousujen kanssa minulla on ollut valitettavasti aika vähän menestystä, äidin silmään hyvänkin näköiset cargot ovat sopimattomia, reisitaskut lienevät hyväksyttäviä vain pinkeissä tai punavioleteissa vetimissä.

En arvannut, että musta ja valkoinen perusteeppari voisivat olla poikamaisia, mutta poikamaisia paitoja käyttäneellä veljellä suht kapealta vaikuttaneet paidat olivatkin tytöllä aika haljun mallisia. Näin perusmalliset paidat tuskin kiinnostaisivat kirpparilla ja koska pikkusiskon teeppariläjä oli jäänyt pääosin pieneksi, pidin parhaana muokata samoin tein paidat pikkusiskon käyttöön. Kavensin paidat saumurilla ja applikoin värikkäistä tilkuista simppelit kuvat, joista Kovaääninen tykkäsi kovasti. On mukava huomata, miten lapset vielä ovat mielissään varta vasten heitä ajatellen kotona tehdyistä ompeluksista.

My son's old basic black and white tees were surprisingly wide and boyish on his little sister. I serged the shirts slimmer and appliqued with colourful fabric scraps. She liked her new tees, but I'm afraid the black cargopants will not be on her top playclothes list.


7 kommenttia:

Ti kirjoitti...

Tosi kivoja paitoja, varsinkin sydänkollaasi on ihan huippu! :)

Henni kirjoitti...

Nää on hienot! Tosi kiva idea uudistaa paitoja!

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Kiitos Ti ja Henni! Tämä oli kiva ja kepeä projekti.

kewa kirjoitti...

Tykkään!!!

Ulrika kirjoitti...

Miten hauskat paidat!!

NorppaStiina kirjoitti...

Ihana tuunaus! Sopii neitokaiselle kyllä paremmin kuin perusteepparit ilman kuvioita. Nuo omenat on jotenkin niin iloisia! ;)
Olipa todella kiva, kun esittelit itsesi kävelykadulla männäviikolla. Olin asiasta hyvällä tuulella koko loppupäivän. :)

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Heipparallaa, kiitos kiitoksista, NorppaStiina!

Vähän myöhässä reagoin tähän viestiisi, olen ollut ihan läpikotaisin lomalla siitä iltapäivästä saakka... Halusin kiittää sinua kauniista blogista ja monipuolisesta tekemisestä, jota on inspiroivaa seurata. Toivoisin itsekin saavani monipuolisemmin erilaisia kädentaitoja kokeiltua. Jotenkin vain kävelykadulla kompastuin omaan ujouteeni ja siihen, etten halunnut tyttäresi väsähtävän siksi, että äidin blogifanit piirittävät :D