14. syyskuuta 2014

KEPEÄSTI KÄYTTÖMEKOKSINäin mielessäni, että teen tästä Majapuun söpöstä trikoosta kesämekon lyhyillä pikku puhvihihoilla, mutta tekemättä jäi, kun mekkoja ja toppeja ja muita hörhellyksiä vain oli Kovaäänisen kaapissa jo valmiiksi ihan riittävästi.

Nyt on edessä pitkä syksy ja talvi ja oikeita hihoja tarvitaan. Koska en halunnut edetä talvivarustuksessa liian pelkistetyllä väri- ja kuviomaailmalla, päätin ennakkoluulottomasti ommella kesämekkokankaastanikin pitkähihaista. Malli on mahdollisimman yksinkertainen, jotta geometrinen kuvio pääsisi oikeuksiinsa, kapeat hihat tein kaksinkertaisilla resoreilla pientä kasvunvaraa ja siistiä käärimistä silmällä pitäen.

I bought this geometric blue and white Majapuu-fabric for a summer dress, but my daughter had enough pretty clothes for a short Finnish summer. Making many summer clothes seems wasteful, especially for a lazy sewist like me. Long sleeves it became, despite my summer assosiations with the pattern.Mekko on sopivasti lyhyt ollakseen käytännöllinen eskarilaisen ulkovarustuksen alla. Se on myös sopivasti helmallinen vedotakseen lapsen koreantarpeeseen.

The dress is short so it can be easily worn under outerwear like overalls. That way it is practical for daily use in preschool. It is also a little whirly, which makes her happy.Ei kun helmat heilumaan.4 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

tykkään :)

kukkarukkanen kirjoitti...

Hieno, ja ihanat kukatkin taustalla!

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Kiitos teille!
Tuo kukkapenkki on mieletön, kulmakunnan viherpeukaloin rouva on sen saanut aikaan läheisen kerrostalon pihaan. Penkki on monta metriä kanttiinsa ja auringonkukat huitelevat valehtelematta kolmessa metrissä.

NorppaStiina kirjoitti...

Aivan ihanainen mekkonen! Kaunis kangas ja väri sopii neitokaiselle todella kauniisti! :) Tosiaankin ihanat kukat! Wau!