18. tammikuuta 2015

VANULEIKKIHauska minulle uusi ompelutarvike on silitettävä tukivanu, jolla erilaisia pussukoita on ilo ommella. Aloitin perusvetskarimallien ompelulla. 

Itselleni tein yhden vetskaripussukan Eurokankaan afrikkalaisesta kankaasta. Kovaääninen sai minikokoisen kukkaron Marimekon sienipuuvillasta. Äidilleni jalostin maripussukan hänen omasta mekostaan irrotetuista hihoista.


11 kommenttia:

NorppaStiina kirjoitti...

Ihania pikkupussukoita. Tuo tukivanu kuulostaa kivalta materiaalilta. Täytyykin kokeilla itsekin sitä. :)

Hanna Fagerholm kirjoitti...

Ihailen kärsivällisyyttäsi näprätä näin pienien pussukoiden kanssa! En ikinä saisi noin siistiä jälkeä aikaan! Olit heinäkuussa esittänyt kysymyksen blogissasi ja minä onneton huomasin sen vasta nyt :( Pahoittelut!!!

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Heip Norppastiina, Vanun kanssa ihan litteidenkin pussien ompelussa oli uusi ihanuuden tuntu😊 Suosittelen!

Ja kiitos Hanna F, eikä ole jäänyt kaivelemaan 😄

Hanniliini kirjoitti...

Ihania, en oo kuullukaan tuommoisesta vanusta! Mulla on näköjään vielä paljon opittavaa 😉👍

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Moi Hanniliini, pistän kohta toisenkin vanuompelustelun näytille. Aika nautinnollista hommaa 😄

Hanniliini kirjoitti...

Onks toi silitettävä pehmokangas samalla vuori, vai laitetaanko vuori sitten vielä erikseen? Voisit neuvoa mulle miten ton teit, terv "nimimerkki mielikuvitukseton peukalo keskellä kämmentä" 😉

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Vanusta tulee silitettynä osa kangasta, vuori on erikseen. Kunhan ehdin, voisin laittaa tähän postiin vaikka linkin käyttämääni vetskaripussitutoriaaliin. Kaikesta löytyy nettiohje, mitään ei tarvi keksiä itse 😎

Hanniliini kirjoitti...

Ensimmäinen pussukka -kokeiluni (normi-tukukankaalla) valmistui äsken, mutta ei oikein onnistunut, kun oli vaikeuksia vetoketjun kohdalla sivusaumojen kanssa , eikä lopputulos oo nätti :(

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Vilkaise noita munkin kulmia. Se on aika ärsyttävä paikka, siihen tarvitsisi jonkun kädestä pitäen neuvomaan, jos haluais oikein nättiä. Mutta kai se hiukan omallakin tekemisellä kohenee. Eka kokeilu ei yleensä mene täys nappiin.

NorppaStiina kirjoitti...

Haastan sinut kertomaan #blogisitarinan. Lisää löytyy täältä; http://norppastiina.blogspot.fi/2015/08/blogisitarina.html.

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Jummi. Kiitos haasteesta - elokuussa... joku on ollut pitkään pihalla. Voi olla, että kerronkin blogini tarinan, koska heittäydyin juuri nostalgiseksi koti- ja käsityöblogien äärellä.