14. elokuuta 2010

RÖYHELÖOLKAINTOPPILöysin viime kesänä tämän ohjeen kesätoppiin yhden suosikkiblogini kautta. Valmistinkin silloin mekkosen Eurokankaan laareista löytämistäni lähes TÄYDELLISISTÄ kankaista: harmaanmustaa ruutua ja pikku siivet kapean kapeaa oranssivalkoista raitaa. Viimeistelin yksinkertaisen ompeluksen nappien oransseilla ompeleilla ja olin kovinkin tyytyväinen tekeleeseeni ensimmäiseen pesuun asti, jossa musta paitakangas levitti mädän harmauden sieviin olkarimpsuihin. Alakuvassa alkuperäinen mekkonen syyskuuhun sopivasti pitkähihaiseen bodyyn yhdistettynä, kaikki värit tuolla tavalla sievästi syksyyn vivahtaen.

Olen marinoinut mekkoa viime talven yli siellä täällä ja harmistunut aina siihen törmätessäni, sillä mikään korvaava kangas ei ole tuntunut riittävän viehättävältä verrattuna alkuperäiseen raitaan. Kesähelteiden toden teolla iskettyä talutin itseni kuitenkin tilkkujen äärelle ja valitsin pitkin hampain pikku palasen, josta juuri ja juuri sain aikaiseksi uudet pikku siivet, kun vain saumuroin hörhelön reunat. Olin kärsivällinen ja pidensin rinnanympäryskuminauhankin ja sain aikaiseksi melko pätevän kesätunikan tai -topin. Kieltämättä nuo oranssit ruksit näyttävät nyt kuuluvan väärän asuun, mutta katson ohi ja yhdistelen iloisesti  - yllätys yllätys - tämän vuoden suosikkitapaani mustavalkoiseen. Tähän asuun pukeutuneen puolitoistavuotiaan Kovaäänisen perään vingahtelevat ventovieraat goottitytötkin.

2 kommenttia:

Häntähattu kirjoitti...

Varsin mainiolta näyttää tämä uusittu versiokin. Vingahtelevat gootit hymyilyttää :)

unisukka kirjoitti...

Voi harmi, että väri levisi, mekko oli tosiaan sievä uutena. Tämäkin versio on tosin älyttömän hieno ja sopii teidän nykytrendiin mitä parhaiten! Minäkin tässä vetelen aamukahveja näytölle "mädän harmaan" ja "vingahtelevien goottityttöjen" takia...