6. joulukuuta 2010

KAAMOKSEN AURINKO1970-luvulla Jaffa-appelsiineja myytiin "kaamoksen aurinkoina". Samaa nimeä käyttivät vanhempani minusta keltaisessa froteepotkupuvussani. Näistä housuista tarina tuli hakematta mieleen. 

Back in 1970's Jaffa oranges were sold in Finland under title "Sun of the Polar Night". My parents used that word of me, too, in my yellow stretch terry jumpsuit. These pants could have the same name. Sanoinkuvaamaton kangas. Melko likainen oranssi, erityisen kirkas keltainen, kellertävä ruskea ja harmaanvioletti muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Pöytäliina äitini keltaiselta kaudelta 1970-luvun alusta!


Breathtaking combination of colors. Dirty orange, very bright yellow, yellowish shade of brown and greyish violet. It is a tablecloth from my mothers Yellow Period from early 70's.


Minulla oli hankaluuksia keksiä käyttöä kankaalle. Pöytäliinana en ole saattanut sitä käyttää laisinkaan. Se kyllä huuteli minulle retrotakkia, mutta väriyhdistelmä on hiukan liian tuhti yhdisteltäväksi meidän enimmäkseen raikasvärisiin vaatteisiin. Ja oikeastaan liinan kokokin oli  niukka. Mutta yksittäisenä sisävaatekappaleena se toimii. Löysin sopivan yhdisteltävän kankaan Lasten Metsolan oliivinvärisestä kesäjoustofroteesta, mutta liian myöhään, kankaan myynti ehti loppua. Yhden nettikaupan alelaarista sitten vahingossa löysin valmiin Metsolan paidan. Nyt näköjään myyvät oliivinväristä talvilaatua, mutta liian myöhään minulle. Ihan hyvä lopulta, kun olen ehtinyt ommella niin huonosti. Nyt sain nopealla kaksivuotissyntymäpäivienjälkeisrykäisyllä housut surautettua ja paita odotti valmiina yhdisteltäväksi. Sekä hihat että puntit ovat hiukan pitkät, kokonaisuus on parhaimmillaan ehkä parin kuukauden päästä. 

I really had hard time finding out where to use the fabric, it has been living in my cupboards for years. I honestly could not use it as a table cloth. It looked like a retro coat fabric in Elsebeth Gynthers style, but the colour combination is truly too heavy to be combinated to our usual pretty fresh colours. In the end I'm happy with this trousers-decision, especially now, because I found a perfect matching shirt, an olive green stretch terry shirt from Lasten Metsola.
Onnea itsenäiselle Suomelle!

Happy birthday to our independent home country!11 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

ihana typsy <3

Häntähattu kirjoitti...

Ihan huippu kangas ja mahtavat pöksyt! Tuo oliivi yhdistyy tuohon tosiaankin kuin nakki otsaan :) Näyttääpä kivalta, kun on kuviot vain pöksyissä, noita yksivärisiä yläosia voisi harrastaa itsekin enemmän.

Neiti Napakka kirjoitti...

Jos en ihan väärässä ole, mulla on tuota kaipaamaasi kangasta metrin pätkä. Pussissa pesemättä, ostaessa tuntui hyvältä mutta nyt kuitenkin ehkä vieraalta se väri. En ole aivan varma osaanko sittenkään tehdä siitä mitään...

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Kiitos Unikuu ja Häntähattu, typsy ja väriyhdistelmä miellyttävät minuakin! On muuten hauska välillä vähän saada vaihtelua omaan rajoittuneeseen värimaailmaan vaikka ompelemalla jotain vanhoista sattumoisin omistamistaan kankaista. Yksi ystäväni myös lainailee avokätisesti lastensa vaatepaljouksista ja siinä saa sopivia väriherätyksiä, kun ei olekaan itse valinnut laatikosta löytyviä vaatekappaleita.

Neiti Napakka, jos asiaa punnittuasi yhä arvelet, ettei kangas löydä paikkaansa, voithan tarjota sitä minulle eteenpäin. Finanssiasioista neuvottelu käy ehkä parhaiten sähköpostitse, tarkistan tämän artistimman sähköpostini lepaavaesteetikko@hotmail.comin aina välillä, kun vain muistan :) Mikään akuutti tämä tarpeeni ei nyt ole, kun lunastin tuollaisen kaupanpaidan, mutta väri on kyllä mieleen, niin että löytäisi kyllä täältä kotinsa, ellei teiltä.

Neiti Napakka kirjoitti...

Mä voisin nyt ottaa sen ulos pussista ja ihan tosissaan miettiä käytänkö vaiko en, noita kankaita kun kuitenkin on "ihan kivasti" muutenkin...

Matroskin kirjoitti...

Ihanat pöksyt. Kuulemma appelsiinien myynti oli laskussa, koska nykyihmiset eivät jaksa kuoria niitä.

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Käyttöliittymä on eittämättä vanhentunut, siinähän sotkee sormensa. En pakkaa minäkään vaikkapa töihin evääksi kolhoa appelsiinia, vaan kompaktin ja kätevän mandariinin.

lightbluegrey kirjoitti...

Beauty pics!

Ruohonvihreä kirjoitti...

Todella herkku yhdistelmä! Ihanat housut.

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Kiitos kommentoineille. Thanks for your comments.

Nämä housut ovat olleet ihan käyttökelpoiset, olen oikein tyytyväinen, vaikka minulla oli omat epäilykseni joustamattoman kankaan suhteen. Mutta kun mittasuhteet ovat kunnossa, hyvin sujuu.

Kaisa kirjoitti...

Onpas iloiset pöksyt! Runsaat pussipöksyt sopivat tosiaan mainiosti tuohon kankaaseen ja kuosiin.