16. tammikuuta 2011

OODI HUOPASILLE
Minulla ei ollut lainkaan tasapainoinen tunne lasteni talvivarustuksen suhteen, kun Ukkoselta puuttui huopaset koko alkutalven. Toispuoleinen fiilis vain voimistui, kun hukkasin omanikin! 

Joskus uuden vuoden jälkimainingeissa sain nämä lopulta kursittua kokoon (siihen tarvittiin vain vähän automatkustusta valoisana aikana) ja huovutettuakin, mutta tulipalopakkaset hellittivät. Hyvät nämä silti ovat, lähes täydelliset tumput. Lasten huopaset pitäisi vyötteen mukaan saada tehtyä yhdestä kerästä, mutta koska olin pidentänyt rannekemittaa, jouduin toisen peukalon kohdalla lainaamaan omasta tumppukerästäni. Aikuisten tumput eivät vie kahta kerää kokonaan, niin etten minäkään joudu aivan peukuitta talvea viettämään, toivon. Peukkupuolisuus tuo oman liikuttavuuslisän tähän pariin. 

I felt very uncomfortable, because my son didn't get his felted mittens for this winter before New Year. I even lost my own pair in the early winter, too. This is a super quick and easy thing to knit, if you just knit, but I don't really enjoy knitting and didn't manage to make it before I was locked in a car during daylight while travelling around in christmas/new year time.Vaikutanko kiittämättömältä pitäessäni huopasia niin loistavina, kun ottaa huomioon, että isäni ja äitini pitävät lapseni kauniissa, siisteissä ja värikkäissä lapasissa, sukissa ja säärystimissä? Ehkä kuitenkin vain osoitan tällä kiitollisuuteni sille ystävälle, jolta sain ensimmäiset omat huopaseni? En ollut itse uskonut, että huopa voisi selvästi päihittää kaksinkertaiset tavalliset lapaset, mutta jo vain, tavallinen neule laskee huopunutta paljon enemmän viimaa läpi. Nollan tienoilla kaupan tekniset hanskat ovat oiva varuste, mutta eivät ne pakkassäällä pidä lasten pikku sormia yhtä lämpiminä kuin huopaset. 

Store bought technical gloves are good when it is around 0º C, but these work on cold days.

Lopuksi, jos täällä sattuisi käymään joku huopasskeptikko, näytän ihanan valmistusvaiheen kuvaparin siitä, mikä määrä rypistynyttä neulepintaa tuohon tumppuun mahtuu. Vihreät tumput ovat Kovaäänisen, vieressä uudet kettumaisen väriset Ukkoselle.

New pair of mittens before and after felting. There is such a huge amount of knit shrunk in one pair of childs mittens. The small green comparison pair belongs to my daughter. 7 kommenttia:

Lumikettu kirjoitti...

Onneksi lanka ei riittänyt peukkuun, nuo on paljon kivemman näköiset mustalla peukulla! Taidan innostua itsekin tekemään huopaset :)

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Suosittelen!

(Peukku on tummanvihreä.)

piipadoo kirjoitti...

Hei,

Kiva blogi sinulla! Minä olen käyttänyt Fritidsgarnia ja hahtuvaa, kun Huopasesta sain vain peltistä aikaan.

-Paula

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Hei Paula! Tästä aiheesta olenkin jutellut anoppini kanssa, sillä myös hän on saanut aikaan jäykänpuoleisia huopasia. Ilmeisesti kyse on siitä, että paitsi että neulekäsialani on muutenkin löysä, neulon myöskin suositellun paksuisilla puikoilla no.8 ja vielä teen tahallani oikein löyhää jälkeä, ks. kuva. Näin kai muodostuu pehmeämpi jälki kuin napakalla otteella pienemmillä puikoilla. Kävin kurkkaamassa ja huopaslapasesi olivatkin oikein ihania. Minullakin on vaippaylijäämähahtuvaa merkittävä määrä, ehkäpä pitäisi niistä kokeilla myös vanttuita.

piipadoo kirjoitti...

Muistaakseni olen neulonut puikoilla 10, mutta käsialani on tosiaan tiukkaa ja ehkä koneenikin reipas huovuttamaan. Huopasessa on kyllä ollut alekopassakin herkullisia värejä, joten ehkä vielä joskus innostun kokeilemaan. Normihintaisena laskin, että Huopasesta tulee kalliimpi kuin Fritidsgarnista. Toisaalta, senkin hinnat vaihtelevat kovasti ja minulla on Ylistarossa paikka, josta käyn sitä edullisesti hamstraamassa. Kaupungissa on mielestäni vähän kalliimmat hinnat.

-Paula

Trula kirjoitti...

These are really nice. Especially the black thumb on one of them. I was stuck at an airport over Christmas and knitted a scarf. Great way to pass the time.

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Thank you, Trula. It seems that people like them better with that truly accidental thumb! I ran out of yarn because I wanted to make the wrists long enough. More is more?