6. maaliskuuta 2011

MURHEENKRYYNINI KIRJEKUORIKAULUKSET


Minulla on ollut ja on näköjään edelleen ongelma: kirjekuorikaulukset. Tykkään niistä ja erityisesti näistä köyhän äidin peitetikkiefektikirjekuorikauluksista MADE-blogin mukaan, tuo reunan koriste-efekti on niiin minun makuuni! Mutta tässä nyt ovat järjestyksessä 4. ja 5. kirjekuorikaulukseni ja edelleenkin mättää. Okei, en ole varma tuosta vihreästä, sillä paidasta tuli Kovaääniselle liian iso (otin kaavan Ottobresta, kuinkas muutenkaan), mutta eipä tästä Ukkosen ruskeasta ainakaan kauhean hyvä tullut. Ilmeinen ongelma on valittu kangas, ruskea jersey on aivan liian laskeutuvaa, tuo Kovaäänisen vihreä Tallinnan-tuliaisinterlock on paljon parempaa, pehmeää, mutta jotenkin jämäkkää. Liian laskeutuvan kankaan kanssa tuo paita on vaan aika hölmö ja kaulus asettuu huonosti. Ehkä minun pitää vain vielä kerran alistua ja vääntää sama paita tukevammasta materiaalista ja katsoa, onnistunko. Joustofrotee nyt ainakin olisi jämäkkä?

I love envelope collars. I don't know (or cannot remember now) if that's the term also in English, this was my straight translation from Finnish. Especially I love these envelope collars with serged edges in Made-style, that raw edge is so my style. These were my fourth and fifth attempt and still I'm disappointed. Her shirt is too big (my fault, I took the pattern from Ottobre magazine which is well known for huge sizing) but his shirt is not too good either. First and biggest problem must be my choice of fabric, it is far too thin and drapey, it won't make a good collar. Maybe I just need to go for it once again with a surely firm fabric, some good interlock or even thick stretch terry. 
'


Lapsi parka, hän ei tosiaan nauti tästä fotosessiosta. Mitä ajatteli äiti, kun valmisti mokkaruskean paidan? Ja yhdisti sen väen vängällä ruskeisiin housuihin?

Poor child really hates this photo session. What was his mother thinking while sewing a mocca brown shirt? And forcing him to combine it with brown pants? 11 kommenttia:

joska kirjoitti...

Entä jos kokeilisit pidentää noita siipiä? Eli päällekkäinolevia osuuksia? Siten kaulus ehkä pysyisi paremmin kiinni. Ehkä myös pyöristäisin niitä hieman jotta kangasta olisi enemmän. Miltä kuulostaisi?

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Pyöristäisinkö siis kangasta keskiosaa kohti, niin että olalla olisi leveämmät osat ja kaulaa varten olisi vain kapoisampi syvennys? Kuulostaa ihan järkevältä.

joska kirjoitti...

Niin, jotain sellaista mietin. Samalla myös vähän pidentäisi siivekettä jolloin se laskeutuu vähän alemmas. Kokemusta aiheesta ei kyllä ole joten tämä on ihan mutua vain. Muistaakseni niissä Danan paidoissa on aika pitkät nuo siivet.

Liljankukka kirjoitti...

Mikäs tossa kirjekuorikauluksessa sitten mättää? Onko se liian löysä, eli "lörpöttääkö"?

aeno kirjoitti...

Minäkin tykkään kovasti kirjekuorikauluksesta, mutta ihan saman ongelman kanssa kamppailen...
Ja tein muuten justiinsa pari viikkoa sitten tuolla samalla Maden tyylillä paidan Juniorille! Siinä taas ongelma on törröttävät olkapäät. Sellanen aika 'power-shoulder'-fiilis tulee siitä :D
Jatkakaamme täydellisen kirjekuorikauluspaidankaavan kokeilua...

Isosisko kirjoitti...

Kivan näköisiä. En ole itse kirjekuorikaulusta kokeillutkaan, mutta nyt on vissiin pakko. Taidan mennä penkomaan löytyisikö paitaa tuhottavaksi kokeiluihin ;)

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Joo, Joska, Danan paidoissa näyttäisi olevan sellainen tosi kiemuraan kaartuva ja aika pitkälle ulottuva siipi.

Liljankukka, kyllä tuossa on sellaista lörpötystä, että paitaa pitäisi aina puettuaan kauheasti asetella, että se näyttäisi siedettävältä, mitä nelivuotias ei tietenkään itse tee. Ja ohut kangas tietysti vielä lisää ongelmia. Ehkäpä minun on syytä vielä kiristää resoriakin lisää... Tämä on silti yleismaailmallisempikin kyseisen kauluksen ongelma, sillä erään ystäväni vauvat ovat aina pukeutuneet GAPin kirjekuoribodeihin, jotka vanhemmiten ovat sitten rentoutuneet niin, että kaula on avartunut liiaksi.

aeno, tiedän tuon powerprobleeman minäkin, tuossa kun hihat ommellaan kaksinkertaiseen kankaaseen ja vielä kun ne resoritkin tungetaan sinne väliin, niin on tosi monta venkuranmahdollisuutta yksinkertaisessa hihanistutuksessa. Minä vain en saa tuosta mallista rauhaa, olen rakastunut nimenomaan tuohon saumuriompeleen efektiin, muuten en jaksaisi tällaista taistelua käydä. Jatketaan!

Isosisko, suosittelen tosiaan tällä kokemuksella kokeilemaan aikuisten paitojen hyödyntämistä ensi alkuun!

Olipas hyödyllistä ottaa ongelma puheeksi, minä olinkin jo aika ryytynyt noihin paitoihin.

unisukka kirjoitti...

Minusta on ylipäätään hankalaa löytää parasta kangas-resoriyhdistelmää niin, ettei resori olisi suhteettoman tukevaa kankaaseen nähden. Hyvä kun muistutit tuosta köyhän naisen peitetikkiominaisuudesta, olin jo vallan unohtanut koko idean (ts. se oli hautautunut muiden ideoiden alle). Taidan kokeilla sitä silti vain yksinkertaiseen paidankaulukseen, luovutan kirjekuorikauluksen yrittämisen jo yhden karsean bodyn jälkeen.

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Kovin ohueen kankaaseenhan voi käyttää ihan trikootakin resorin asemasta. Mutta kieltämättä jämäkkä joustofrotee on resorinvalinnan kannalta paras matsku.

Mari kirjoitti...

Hei, ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi, ja mitä silmiini osuikaan? Ongelmia kirjekuorikauluksessa... Juuri samasta aiheesta bloggasin tänä aamuna itse :) Onpa mukava nähdä etten ole ainoa jolla nämä tökkii... Ei vaan, mukavia ompeluksia sinulla blogissasi!

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Mari, kiitos käynnistä. En ole ihan varma, onko enää mukava kuulla, miten monilla kirjekuorikaulukset tökkivät, hiljaa alkaa hiipiä sellainen vaihtoehto mieleen, että ponnistukseni ovat turhia... No kokeillaan nyt kumminkin vielä muutama kerta!