13. heinäkuuta 2011

YKS JA TOINENUudisversio pieneksi käyneestä vanhasta suosikista syntyi eilen illalla. Pienimuotoisessa ompeluseurassa aioin lähinnä varovaisesti kokeilla, saisinko mitenkään kaksoisneulaa toimimaan, minulla kun on ollut isoja neulaesteitä niinkutsutun vaatetuotantoni tiellä. Kun kone yhtäkkiä toimikin moitteettomasti, tuli kova kiire piirtää kaava käytössä olevien paitojen avulla ja leikellä kankaita. Kaveri yllytti lähinäköisversion tekoon, minunlaiseni kriittisen ihmisen pitäisi kuulemma mielellään pitäytyä kerrankin hyväksi havaittuihin ratkaisuihin. Erot edellisvuotiseen paitaan ovat vähäiset, niitä on noin viisi. Kankaat ovat uusia tällä kertaa, viimevuotinen versio valmistui vanhoista t-paidoista osin uudelleenkäyttämisen ilosta ja osin myös siksi, että olin epävarma mustan ja valkoisen kankaan yhdistämisestä. Hankin tuolloin kuitenkin itsevarmana ompelijanalkuna kankaita lisäpaitoihin ja nyt oli siis odottamassa uudenpehmoiset ja mukavat interlockit, joita mällätä. Mainittakoon, että toistaiseksi toteuttamatta jääneeseen talvipitkähihaiseen versioonkin on hankittu yllin kyllin mustaa ja valkeaa joustofroteeta jo viime kesänä. Krhm.

My double needle problem was at least temporarily solved just by itself and I needed to speedsew ordinary t-shirts, which were very much needed. My friend encouraged me to make a replica of the last summers favorite. She said that critical people like me should hold to once found good solutions. I did.Olen rakastunut tässä paidassa suoraan leikattuun raglanlinjaan, mustan ja valkoisen yhdistelmään väritäplillä, yliselkeään kuvioaiheeseen sekä erinomaisen idioottiyksinkertaiseen rähmäkäpäläapplikointiin tukikankaalla ja yhdellä ainoalla suoralla tikillä. Valitettavasti kuvia pitää zuumailla ennen kuin tikkiä näkyy, mutta kehotan siihen, se kannattaa. Niin yliyksinkertaista ja niin hauskaa, että tänäänkin tanssittaa.

I love this straight cut raglan line, combination of black and white with coloured spots, übersimple graphic image and the clumsiest, cutest applique with only one straight stitch. I'm dancing here of joy again.Huolimatta kaulusongelmista pelkkä kaksoisneulalla ompelun onnistuminen saatteli minut paidanompelulliseen flow-tilaan ja olin pakotettu jatkamaan toisella paidalla. Koska minulla ei ole kaava-arkistointijärjestelmää, onkin aina parasta käyttää kaavaa, jos sopiva on käsillä. Nyt on sellainen olo, että omasta puolestani voisin käyttää loppuheinäkuun sisätiloissa ompelemalla trikoopaitoja lapsille. Voi olla, että mahdollisuutta moiseen pelkistyneeseen ajankäyttöön ei kuitenkaan tarjoudu. Käytin trikooinnostuksen hyväksi ja surautin itselleni tänään ohimennen maailman kuivimmat mutta hyvin hyödylliset koticaprit mustasta jerseystä, laitoin niihin korkean vyötärön kaksinkertaisesta trikootuubista ja olo on taivaallinen, kun mikään ei pureudu lihaan.

I wanted to continue in the flow and managed to produce a second shirt in a row with the same pattern. It is really good to use a pattern when I have one, because my non-existing archiving method makes the patterns always disappear into unclear balls of wrinkled sketch paper between piles of fabric in the cupboard.

9 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

mä tykkään tuosta pallo paidasta. eikä numerokuosikaan ole yhtään hassumpi.

NorppaStiina kirjoitti...

Aivan ihanan yksinkertaisen raikas tuo pallopaita. Mustan ja valkoisen yhdistelmä on pettämätön. :)

Elina kirjoitti...

Hei hienoa lukea, että oot saanut onnistumisen kokemuksia trikoopaitojen ompelussa! Itselläni onkin melkoinen kynnys tehdä juuri noita kauluaukkoja. Kaippa niissäkin harjoitus tekee mestarin. Minäkin tykkään kovasti raglanhihoista. Ja tykkään sinun omaleimaisesta tyylistä käyttää selkeitä väriyhdistelmiä! Tosi kivoja juttuja teet. Toivottavasti hyvä flow jatkuu myös näiden trikoiden ompelussa.

aeno kirjoitti...

Ooooo! Ihana ja kopioitava :D
Eikä tuo toinenkaan ole hassumpi. Ajattelin ensin että se olisi painettu, onnistuisi varmasti niinkin. Tosin aina on se riski että tulee tuhruja... Mulla ainakin.

Lisa kirjoitti...

Hieno pallopaita! Todella vetoava look kaikessa yksinkertaisuudessaan. Monesti ne yksinkertaisimman jutut ovatkin niitä katseenvangitsijoita. Ripaus sinistä tekee paidasta tosi raikkaan. Hienoja töitä oot tehnyt!

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteista. Olen jatkanut trikoo-ompeluksia, vaikka ongelmiakin on siunaantunut. Osa on niin kuivaa äiti- ja mummukäyttökamaa, ettei niistä ole blogiin edes siististi viikattuna mustana pinkkana, mutta sopii olla tyytyväinen, että niistä on iloa päällä, eikös juu. Lapsiompeluksissa on ollut vastoinkäymistä, mutta onneksi voin palata tarpeen vaatiessa muistelemaan kahden paidan flowiltaa. Blogista todella on hyötyä, kun rohkaisevat kokemukset on kirjattu ylös!

Trula kirjoitti...

Great raglan t-shirts. Did you make the pattern yourself?

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Thank you, Trula! Yes, I made the pattern by drawing straight raglan lines to transparent sketch paper on top of existing shirt with normal sleeves.

unisukka kirjoitti...

Törmäsin eilen DBTL:ssä IHAN samanlaiseen paitaan aikuisen miehen päällä, että oikein nolotti jälkeenpäin tuijotukseni. Yritin tiirata, mitä paidassa luki merkkinä, mutta huononäköinen kun olen, en onnistunut. Tosin olen kyllä myös huonomuistinen, joten eipä sen näkemisenkään sitten niin väliksi. Mutta hupaisa sattuma!