22. elokuuta 2011

NIMETTÖMÄT
Kovaääninen on kovapäinen kuivaksiopettelija. Lähdimme kesällä koko perheen voimin viikon mittaiselle leirille ja vaikka olen hankkinut tyttöselle huomattavan läjän pastellinvärisiä Hello Kitty -pikkareita sun muita härpäkkeitä (ne kun menevät niin kivasti vaatteiden alle piiloon, etteivät söpöydet sokaise äitiä), olin huolissani pesumahdollisuuksista ja pikkareiden riittävyydestä. Niinpä viimeisenä iltana kun muut tavarat jo oli pakattu, pikaompelin vielä läjän näitä. Ja voi juku, niistähän tuli ihan kivoja, vaikka kankaat ovat keskenään hieman koordinoimattomat.

Kahden vuoden takaisten pikkariompelusten  perusteella tiesin, että olisi pitäydyttävä vain ohuissa ja oikein joustavissa materiaaleissa. En halunnut laittaa vyötärölle kuminauhaa enkä tehdä reunoista muutenkaan paksuja resoreilla. Siksi käytin vyötäröllä ja jalansuissa pelkästään ohuita, joustavia trikoita (osittain uudelleenkäytettyä vanhoista t-paidoista) kaksinkertaisten resorien tapaan ja olen kovin tyytyväinen lopputulokseen.

Lapsi käyttää housuja ihan vapaaehtoisesti. Omaa huumorintajuani kutkuttaa erityisesti tuo eläinkuosi kaksivuotiaan pikkuhousuissa. Isoveli tuli kateelliseksi, kun hänen leopardikankaastaan tehtiin pikkusiskon alushousut. Niinpä lupasin, että hänkin vielä tässä joku kerta saa omat leopardialkkarinsa. Mikä suksee!

My daughter is sometimes such a heavy user of underpants. And although I have bought her an enormous amount of pastel coloured hello kitty-moomin-princess -undies, I got really nervous in summer because we were about to go to a week long camp with the whole family and I wasn't sure how easy it would be to wash clothes there. So last night before we left, after I had packed everything else, I speed-sew these pants. They turned out pretty good, because I knew now that I wanted to use only the stretchiest jerseys and didn't want to make them bulky with elastic waist bands or too thick ribbing. I used only very stretchy t-shirt jersey, partly new, partly old. 

In the middle of the night I thought it was hilarious to make leopard print underwear for a two-year-old girl, but my son got actually a bit jealous, that I used HIS leopard material for his sisters clothing. To maintain peace I promised I will make him boyish leopard pants, too. We'll see when that happens.

3 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

:D

Häntähattu kirjoitti...

Henkäys. Täydellinen kangaspalojen käyttöönotto. Minä en osaa tehdä mitään tehdastyönä, kyllästyn heti. Vaikka tämä olisi meilläkin nyt enemmän kuin tarpeellista, kun vaippa-aika on ohitse (hurraa!).

Yhdestä palastako teit?

Lepäävä Esteetikko kirjoitti...

Onnittelut vaipattomalle taloudelle!

Yhdestä palasta tein ja tämä oli kyllä aivan idioottiviihdettä, taisin katsoa taas telkkaria samalla, ei voi kyllästyä, kun ei tarvi keskittyä. Venyttelin vain oikein timmit reunukset ja saumuroin kerralla reunaan. Ukkoselle joskus aikoinaan näpertelin kaksinkertaisia haarapaloja, mutta tämä oli kyllä miellyttävän suoraviivaista edellisen yön toimintaa!