12. joulukuuta 2013

VIOLETEISSAHimppusen myöhäinen syysterveinen Varsinaisesta Suomesta. Syyshame ja -paita valmistuivat lokakuussa sikahalvalla JättiRätin kankaista ja ovat kestäneet pesuissa kauniina.

Violetinkirjavaa polyesterikangasta monenkirjavine kavereineen olin tuijotellut vaativasti JättiRätissä käydessäni jo neljättä vuotta keksimättä niille käyttöä. Syksyllä Kovaääninen alkoi osoittaa enemmän kiinnostusta puolihameiden käyttöön päivähoidossa ja kevyt, laskeutuva ja rypistymätön kangas tuntui viisaalta haalarin alle puettavaksi. Hameesta tuli muuten tosi mieluisa ja hyvä, mutta löysä resorivyötärö vaati lukemattomia sisäänottoja ja valuu aina vaan. Kunhan viitsin niin jyystän lisää leveyttä pois takakappaleen viiiidestä sisäänotosta. Kovaääninen on jo kyläillessään kiikuttanut hametta kaverin äidille ja pyytänyt vähän pienentämään vyötäröstä. Tirsk.

Vaaleanvioletti paita on ihanan pehmeää nimetöntä jerseytä. Oranssi resori on kaunista Murua, oikein herkku vaalean violetin kaverina! Paitakaava on jälleen lemppari Villi Viikinki Ottobre 6/2010.

In october I sewed simple autumn clothes for the little one. Thin polyester skirt doesn't wrinkle or feel bulky under thick outerwear she needs to use for almost three quarters of the year.

Shirt pattern is an old favourite from Ottobre 6/2010.
7 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

voi että. ompas ihana kangas tuossa hameessa. meillä ollaan myös violetin ystäviä. tytöllä kun haalari violetti, hanskat ja hattu myös.. sekä joskus sisävaatteetkin violetit.

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kiitos Unikuu! Violetti on tullut hiukan vahingossa muotiin, se on leimallinen tyttöväri ja saatavilla eri sävyissä ja usein pinkin asemesta. Violetit haalarit, rukkaset, väli- ja sisäkerrokset, kaikkea löytyy. Päikyn tätikin kysyi, onko se lapsen tai peräti äidin lempiväri. No huh, minulla on sentään vain muutama vaalea laventeli vaatekappale. Mutta sopiihan tytöllä tyttömäisiä olla sillä välin kun ei kuljeta veljeltä perityissä.

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
kukkarukkanen kirjoitti...

Violetti on mun mielestä oikeasti kiva vaihtoehto pinkille. Ja musta tuntuu, että oon ostanut ihan samaa laventelinväristä trikoota Jätti-Rätistä :)

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Violetti on selvästikin oikea vastaus :D
Jätti-Rätistä löytyy ajoittain tosi kivoja kankaita!

Henni kirjoitti...

Ooh, ihania värejä! Auttaa varmasti lämpimien materiaalien kanssa myös piristämään harmaita päiviä.

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kiitos, Henni! Minustakin tuon hameen kangas on hauskalla tavalla toisaalta ihan rauhallinen violetti ja yhtäaikaa kaleidoskooppimaisen värikäs.