23. lokakuuta 2011

TARPEESEEN
Tämä tuli niin tarpeeseen! Leikkipuistossa minua keljutti, kun Kovaääninen viiletti liian pienessä pipossa, joka nousi hassusti hiipattamaan. Ja missä ne oikeankokoiset ja toisiinsa sopivat pipo ja kauluri oikein piileksivät pukiessa? Onneksi löytyi sopiva sauma ommella. Saahan lapsella olla toinenkin syyskauluri, eikä lisäpipokaan koskaan pahaa tee. Pipo on hieman väljä, mutta ennen kaikkea iloitsen, että siitä tuli juuri sopivan hupsusti korkea!

Tein tupsun, koska halusin koettaa. Epäilin pahinta koko kieputtamisajan ja pahalta näytti, kun leikkasin sen auki ja sidoin... Mutta päätin jatkaa, parturoin tupsua tasaisemmaksi ja ärähdin Ukkoselle, joka retuutti tupsua liian riehakkaasti. Mitenhän nämä pitäisi tehdä, että olisivat tasakokoisia ja kauniita ja pysyisivät ehjänä pesussa? Pitääkö tupsu ottaa pois pesua varten?

She really needed a new beanie and her matching knit beret and scarf were hiding somewhere when we were putting clothes on for outing in the park. I succeeded to make this beanie fun and tall for her head. But what I'm worried about is that pom-pom. I don't have very much confidence on its durability in the washing machine. Do you think I need to take it off every time I wash the beanie? Is there a way to make perfect, even pom-poms that are durable? 

 

Pipon materiaali on vanhaa suosikki-interlockia, muistaakseni Mjukatygerien kimppatilauksessa hankittua ekopuuvillaa. Tytöllä oli tästä tunika puolitoista vuotta sitten, mutta yhdessä kesässä kangas ei mennyt miksikään ja hoksasin, että sen voi uusiokäyttää kivana pipona. Sisällä on bambujoustofroteeta, paksumpaa laatua, tätä hankin aikoinaan vaippaompeluksiin. Jäljelle jäi muutama palanen, joista ei paljoan piponvuoria kummempaa aikaan saisikaan. (Ei ompelusta ilman joustofroteeta!) Tarroin varustettu kauluri on aiemminkin käyttämääni simppelimallia, tosin nyt piti vähän säätää, kun käytin aiemmin leikatun mutta ompelematta jääneen hulluompeluideani jämäkappaleita ja jouduin lisäämään sauman leuan alle. Muutenhan tämä olisi tietysti yksinkertainen kolmioksi taitettu neliö tarroilla. Kaulurin ihana kudottu jacquardneulos muuten samoin Mjuka tygeriltä, ellen vallan väärin muista.

This beanie was made of a favorite organic cotton interlock which used to be a tunique dress of hers. Great, soft fabric didn't get worn out in one summers use and I reused it now. Inside I used bamboo-cotton stretch terry (no sewing project without stretch terry here), remains of my diaper sewing era. That scarf is a rectangular piece of knit serged together with velcro fastening.

7 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Ihanat, pipo ja kauluri! Kerrassaan!

Minna kirjoitti...

Kivat! Kyllä tupsun pitäisi kestää pesussa jos oot solminu hyvin...meillä ei oo (kaupan) tupsut menneet miksikään.

Häntähattu kirjoitti...

Vallan hienot! Kaulurin tarvetta olis meilläkin, mutta kaava on puuttunut. Täytynee kopioda idea käyttöön! Tuota raitainterlockia kaipaisin lisää minäkin, varsin hyvänä on pysynyt pesusta toiseen.

Häntähattu kirjoitti...

Havahduin! Hieno nimilappu!

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kiits kiits!

Minna, juuri tuo "jos oot solminu hyvin" minua arveluttaakin! Pitäisi ehkä olla parempi lanka, minä kun vain käytin tupsun omaa lankaa. Ja kaupantupsut on tietysti tuotekehiteltyjä, tämä on vain proto... niinkuin elämä itse.

Häntähattu, eikös olis ihanaa jos tuota kangasta vielä saisi! Erityisesti tämä punainen on minua jäänyt kaivertamaan. Minulla on ihan reilusti ruskeaa ja sinistä kaapissa, mutta kun tämä olisi nyt kiva! Koskaan ei etukäteen tiedä, mikä halu tuonnempana iskee. Ja moniin kankaisiin menee marinoidessa maku vallan.

Nimilappu on jo vaaanha juttu, etkö ole niitä nähnyt? Hankin laput aloittaessani pinnallisen blogiharrastukseni, mallin suorana innoittajana toimi Splityarnin pussukat ja karu lappu! En vain ehtinyt käyttää lappuja liiemmälti, kun ne jo muutossa katosivat. Koko viime talven odotin, että ne jossain käänteessä ompeluvermeitä pöyhiessä löytyisivät, mutta päädyin lopulta hankkimaan uuden setin tänä kesänä. Kiva kun tykkäät!

NorppaStiina kirjoitti...

Tosi kivat. Tykkään erityisesti tuosta mustan, punaisen ja valkoisen yhdistelmästä.

kukkarukkanen kirjoitti...

Hieno setti! Varmaan tupsun kestävyyteen vaikuttaa tiukan sitomisen lisäksi myös langan laatu. (itsellä ei kyllä mitään kokemusta tupsuista)