6. lokakuuta 2012

KAUPPAKASSI
Tein äidille kauppakassin. Kangas on hänen oma Marimekko-kirpparilöytönsä. Kuosi on Fujiwo Ishimoton eikun Katsuji Wakisakan Karuselli, joka on ennekin vilahtanut blogissa. Olen rakastunut tähän kuosiin, mutta nämä vanhat verhot eivät ole koskaan päätyneet ikkunaan kokonsa vuoksi eivätkä pöytäliinoiksi, niinkuin ensin toivoin, sillä kuvio on niin täyteläinen ja hallitseva, etteivät astiat siltä erotu.

Shopping bag for my mom. She found these old Marimekko-curtains from flee-market and I have already used this material earlier in this blog. I love the fabric but it was too dominating to be used for example as a table cloth as I was hoping at first, since you can hardly find a coffee cup from such a strongly patterned surface. 
Peruskassi on odottanut valmistumistaan. Kun ottaa huomioon, miten monta retro perintökangaskassia olen kevään ja kesän mittaan sommitellut mielessäni, olikin kohtuullista, että edes yksi tuli pukattua ulos. Mutta voi, miten kurjia ovat jatkuvasti käyttämämme marketin puuvillakassit, ne kaipaisivat kyllä pirteämpiä korvaajia! Ja voi, miten mielessä singahtelee edestakaisin jatkuva ompeluideoiden vuo enkä ehdi mistään päästä niitä keriä. (Ja tällä polveilevalla lauseella pitäisi kyllä lunastaa paikka Aristoteleen kantapään osastolla 'Mikä särähtää kielikorvaasi'.) Kunhan useampi inha velvollisuus on saateltu suht siedettäville tasoille, aion varata itselleni ylellistä ompelulatautumisaikaa ja unohtaa reaalimaailman karuuden. Kunpa ompelutontut sitten vain olisivat suotuisia ja saisin jotain oikeaa aikaan. Onko minulla kohtalotovereita, jotka eivät onnistu järjestämään harrastusaikaa ja/tai löytävät jäljiltään sutta ja sekundaa?

7 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Oi miten kivan värikäs ja erityisen upeat ne pitkät kahvat!!!

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kiitos:) Nuo kahvat mulla on olleet just mielessä ihan erityyppisesti sommiteltuja kasseja varten, niin että toivotaan että pääsen toteuttamaan niitä omiakin kauppa- ja lounaseväskasseja!

Jokke kirjoitti...

Joo lisää!

unisukka kirjoitti...

Tää on IHANA! Jos koitetaan ne ompsut saada aikaiseksi ni polkaistaan sit vaikka lisää kasseja porukalla :)

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Juh, Unisukka. Mun ongelma on se, että on kasaantunut aivan LIIKAA ommeltavaa, niin etten tietäisi mistä aloittaa jos jonain päivänä vaikka tällä viikolla (esmes KCWC:n kunniaksi) kehtaisin kaivaa ompelukoneen esiin. Lapset jopa TARVII eräitä vaatteita ja mulla on niitä varten kaapissa kankaita. Eväs- ja kauppakassit on kiireellisyyslistalla paljon jäljessä.

pau kirjoitti...

Hauska, hieno, pidän erityisen paljon noista ulkopuolelle ommelluista pitkistä kahvoista!

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kiitos, kiitos, Pau!