14. lokakuuta 2012

RALLIRUUTUSET


Ralliruutuhousut ovat olleet äidillisellä toivelistallani jo pitkään. Jos ehtii KCWC-viikon aikana tehdä vain yhden vaatekappaleen, niin sen on syytä tarjota jonkinasteinen toiveiden täyttymys, autuas arjen unohdus ja mahdollisimman räikeää silmäniloa.

I've been planning to make these pants for quite a while. I only had time for one clothing item during the KCWC-week and I decided these pants would offer me enough relaxing colour + sewing fun.


Kohdistin sivusaumat!

Sideseams actually look this neat!Kaava on totunnainen  elsebethgyntheriläinen. Jäljensin 3-4-vuotiaiden housukaavan, joka sopii holtittoman leveytensä ansiosta Ukkoselle nyt kuusivuotiaanakin, kuminauhalla vain pitää kuroa hirmusti. Jätin kuminauhan edestä pois, joten takakappale on aivan kuminauhakrympyllä! Tarkistin puntin pituuden ja leikkasin kaavan kahtia sivusaumaa varten.Ihan hiukan trumpetoin puntteja, vaikka ehkäpä olisin voinut kaventaa rankemmalla kädellä. Jos vielä joskus saan aikaiseksi housut, niin ehkä sitten... jos vain muistan ja uskallan. Piirsin samanlaiset etutaskut kuin melkein aina ennenkin ja lisäsin vielä takataskut hupia lisäämään, ne ovat kyllä hauskat, vaikka menivätkin keskenään eri korkeudelle, mutta sitähän nyt ei siis noin levottomista housuista huomaa, kun lapsikin liikkuu vilkkaasti.

I used the same old pattern as always. It is a wide pants pattern for 3-4-year olds by Elsebeth Gynther, quite suitable for a 6-years-old with lots of elastic on the waist. I left the front without the elastic, made about the same front pockets as usually and added back pockets for the first time. Back pockets are great, although I didn't manage to match them on the same height... but you really don't notice that, this geometric pattern fools your eyes really much, especially with this boy inside the pants.

6 kommenttia:

RuusuLiisa kirjoitti...

On muuten stylet pökät!

joska kirjoitti...

Vähänkö on päheät housut! Minunkin pitäisi tehdä esikoiselle housuja kun hälle ei kaupasta löydy. Harmi ettei hän suostu pitämään mitään näin erilaista kuin muilla, onneksi sentään punaisiin housuihin on suopunut. Takataskut tuntuivat olevan tärkeä kriteeri, tikkaukset eritoten.

kewa kirjoitti...

Aivan upeat, minä niin tykkäsin jo niistä edellisistä! HUippuhienot ja näyttä hyvin istuvilta, taskut se kaiken paras juttu!

Stacey kirjoitti...

I love those deep front pockets. Very cool!

Anonyymi kirjoitti...

Ruusu-Liisa, kiitos paljon :)

Joska, kiitos sinullekin. Minullakin on varmaan pian edessä paluu maan pinnalle, kun poika kasvaa. Itse asiassa olen nyt jo aika tarkkana, jotten tekisi mitään turhan lapsellista ja saattaisi herkkää poikaa nynnyyn valoon. Äiti sydän syrjällään.

Kiitos Kewa taas ihanasta kommentista :)

Thank you, Stacey, for your comment and welcome as a follower. I like deep front pockets, too, these were already my fourth pair of them. I'm glad you commented and I was able to find your blog, too!

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kiitos Ruusu-Liisa!

Kiitos Joskallekin. Kyllähän minäkin kohta varmaan maan pinnalle putoan, kun poika tuossa kasvaa. Nytkin olen ihan äidillisestä tunteellisuudestani käsin oma-aloitteisesti varuillani, jotten tekisi herkälle pojalleni liian nynnyjä tai lapsellisia vaatteita.

Kiitos, Kewa, jälleen ihanasta kommentista!

Thank you, Stacey, for visiting and becoming a reader. I love the pockets, too. This is already my fourth pair of them :)