26. tammikuuta 2014

JOULUMUISTIINPANOJA





Viime jouluna valmistin ripustuslenkitettyjä pipareita jouluviemisiksi sekä itsekseni että lasten kanssa. Nämä leivottiin kestävyyttä silmällä pitäen DanSukkerin piparitaloreseptillä, kuorrutus kovan ja kestävän kuorrutuksen ohjeella.







































Pukinkonttiin ei joutanut montakaan itse tehtyä asiaa. Pienen kerniessun tekaisin lasten keittokirjan kaveriksi. Olisin mieluusti tehnyt suoralinjaisen essun leveämmillä olkaimilla ja nepparisäädöllä, mutta asiaa hiljaa haudottuani järkeilin, että syystä nuo Finlaysonit ja Marimekotkin tekevät sitä mallia lähinnä ohuehkoista puuvillakankaista. Päädyin vääntämään suutarinessuun vinokanttia Ikean kernistä, eikä se ollut aivan mahdoton tehtävä, vaikka koskaan en voi olla työn jälkeen tyytyväinen. Panen muistiin vielä kerran hyvän syyn olla tekemättä lahjoja omin käsin. Tykkään noista Ikean palloista valtavasti. Oikeasti minun piti tehdä useampi essu kotikäyttöön ennen joululahjoja, jotta malli olisi hiotumpi, mutta syystalven energiat eivät olleet kässykohdillaan.

Toinen käsityöaiheinen joululahja saatiin valmiiksi vasta eilen illalla. Kummitytön uuteen huoneeseen suunniteltiin ja toteutettiin yhteistuumin taustaseinään sointuvat jämäkät tyynyt vetoketjupäällisineen. Mukava, pitkä ilta ja todella laadukasta jälkeä teiniltä!


2 kommenttia:

Hääräämön Laura kirjoitti...

Nuo piparikoristeet oikein huokuvat positiivisuutta, ovat aivan ihania :)

Lepäävä esteetikko kirjoitti...

Olipa todella kauniisti sanottu, kiitos!