27. joulukuuta 2012

KUNINKAALLINEN JÄTTIBRODYYRI


Kovaäänisen nelivuotisprinsessasynttäreille tein toki prinsessamekon kolmimetrisellä helmalla. Teema oli sankarin itse keksimä ja minä vain tein kaiken niin kuninkaallisesti kuin henkilökohtaiselta karuudeltani pystyin. Tähän mekkoon sovelsin kahden kirjan ohjeita, Jujun  ja tanskalaisen Prinsessakirjan. Jujusta otin linnanneidon mekon kaavan täyteläisine helmoineen, mutta lisäsin Prinsessakirjan henkiset täyteläiset puhvihihat ja toteutin yläosan etukappaleen kolmesta paneelista. Toisin kuin Prinsessakirjassa, leikkasin etukappaleen keskiosan kuitenkin neliskanttiseksi, omasta mielestäni vaikutelma oli siten prinsessamaisempi. Pidin myös yläosan jujumaisen lyhyenä, niin oli pikkuprinsessalle somempi, koska isojen prinsessojen vyötärölinja vielä puuttuu.  Helmaan testasin omaa vanhaa ideaani jättibrodyyrista. Se toteutui jokseenkin hauskasti, vaikkei kylläkään pikatoteutuksena vastannut mielikuviani. Saumuroin alareunan piparireunat ja ompelin piirtämieni reikien ympäri suoralla ompeleella kiinnittäen samalla taakse asentamani tyllinpalasen ja leikkasin sitten kankaan ompeleen keskeltä pois.

Kangas oli oikein edukasta JättiRätin puuvillabatistia. Tyttö oli itse toivonut valkoista prinsessapukua ja olikin karkea virhe ottaa hänet kangaskauppaan mukaan. Sovitussa suunnitelmassa pysyminen oli vaikeaa, kun hän näki kirkkaanvärisiä strassikoristeltuja tyllejä. Tarrajalokivet liimattiin sitten yhdessä helmaan sankarin toivomuksesta, mutta ensimmäisessä pesussa ne odotetusti huuhtoutuivat melkein kokonaan pois. Mekon alle tein yksinkertaisen, täyteläisen tyllipuolihameen.

My daughter turned four recently and wished for a princess birthday party. I was glad she was dreaming about a white princess dress and I made this dress of light batiste with a three meters hemline (I only wish I didn't take her with me to buy the fabric. It was sooo difficult to stick to the plain white plan when she saw all those bright coloured tulles with strasses!). I took pattern parts and ideas from two nice books and cut the hem according my own vision. It didn't really turn out what I was wishing for, but it is original and obviously one-of-a-kind mega-sized gigantic embroidered lace hem. I sewed tulle under the holes so that the dress would keep better together. We glued together small strasses to the hem, but it was pretty obvious those wouldn't stay on in washing machine. Under the dress she had a new, wide white tulle skirt.Hän arveli näyttävänsä lumihiutaleelta!

She thought she looked like a snow flake!
5 kommenttia:

Ti kirjoitti...

Lumihiutale on oikea kuvaus, tyttönen on oikeassa :)

ps. Pistänpä muistiin tuon, että tyttölasta ei saa ottaa mukaan kangaskauppaa, jos tarkoituksena on ostaa prinsessamekkokangasta.

pss. myös poikalapsen kanssa voi tulla vastaan tilanteita, joiden lopputulemana on poislähtiessä se, että ostoskasseissa on karvakangasta pyöränpenkkiin, kummallisia verkkokankaita urheilupaitoihin JA formulakangasta verhoihin.

NorppaStiina kirjoitti...

Voi! Ihan mieletön prinsessa/lumihiutale mekkonen! Todella kaunis ja tuo jättibrodyyri on mieltöömän mahtava keksintö sekä upean näköinen. :)

unisukka kirjoitti...

Kyllä sää olet ihan nero, ei voi muuta sanoa.

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kiitos, Ti! Kokemuksesi kangaskauppareissusta poikasen kanssa hihitytti. Noista vain viimeinen kuulosti vähän hirvittävältä, karvasatulahan nyt on hyvinkin mielikuvitusta kutkuttava ajatus :D

Kiitos, NorppaStiina, ylenpalttisista sanoista. Kyllähän siitä ihan tyydyttävä tuli!:D

Hihi Unisukka, hauskaa, jos voin viihdyttää! :D

Kaisa kirjoitti...

Miten suloinen lumihiutale! Ideasi on niin mahtava, että tekisi heti mieli kokeilla! Mekko näyttää keijukaismaisen kevyeltä ja lumihiutaleen lailla leijailevalta, se pääsee todella oikeuksiinsa liikkeessä.