30. joulukuuta 2012

LÄMMINTÄ KÄTTÄ
Ajatelkaas, ettei äidilläni ole vielä koskaan tätä ennen ollut huopatumppuja, mutta nyt on! Viime jouluksi sain hikisesti väännettyä yhden parin isälleni, vaikka toivevärit oli kyllä kyselty ja langat hankittu molemmille hyvissä ajoin. Näiden neulominenhan on tunnetusti erittäin nopeasti tehty ja huovutuksen hoitaa pesukone, mutta ajoitus ei aina ole tällaisen vapaa-ajan-tuuri-käsitöitsijän vahvimpia puolia. (Pidän kiivaasti kiinni siitä, että käsitöinti on virkistys- ja mielenterveystoimintaa ja edistää elämäni kokonaisuutta vain sikäli kuin saan tehdä mitä tykkään ja milloin ennätän, ilman stressiä ja vaatimuksia. )

Lapaset tulivat tapansa mukaan tuskastuttavan muodottomina koneesta ja oikeastaan hiukan isoinakin. Nappasin Marseille-saippuan lavuaarille ja huovutin vielä hieman käsin. Vanhempani ovat olleet lapasten ja sukkien hovineulojia minulle koko ikäni ja viime vuodet myös lapsillemme, niin että totisesti toivon, että tämä ainokainen pari olisi oikein lämmin!

This is the first pair of felted mittens my mother has had in her life. I really wish they keep her hands warm, she has been such a knitter for me all my life and now for her grandchildren, too. (Like my father, too, who had his pair last Christmas.)


4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Kauniit huopalapaset. Upea punainen. Mitä lankaa käytät ja millaisella ohjelmalla huovutat pesukoneessa? Minä en ole vielä ikinä onnistunut kunnolla tuossa konehuovutuksessa. Aina tulee tönkköä vaan, lanka mikä hyvänsä.. Meillä lienee liian älykäs kone (punnitsee pyykin ja ohjelmoi itseään älykkäästi, huovuttaisi tuntitolkulla - en tiedä miksi).

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kiitos, Elina! Tähän mennessä olen kokeillut ainoastaan Huopanen-langalla. Huovutan koneessa 40 asteen värikkään puuvillan ohjelmalla, laitan mukaan vanhoja pyyhkeitä tms. Olen onnistunut kerran pilaamaan lapaset, kun sisällä oleva muovipussi oli päässyt irtoamaan ja lapanen huovuttui kiinni. Sen säällinen korjaaminen jälkikäteen oli minulle mahdotonta, tein sen toki, mutten ole viitsinyt vetää niitä rumiluksia käteeni :(

Jos sinulla tuppaa tulemaan tönkköä, joku muu lanka ehkä voisi olla omiaan? Mm. anoppini saa kuulemma aikaan panssarilapasia Huopasella. Itselläni on löyhä käsiala muutenkin ja huopaslapasia tehdessä teen tahallani aivan mielettömän löysää verkkoa. Ei siis mikään ihmisiin mukaan otettava työ, johan sitä nauraisivat satunnaiset ohikulkijatkin!

Liisa T. kirjoitti...

Aivan ihanat! Mulla olisi tuolla huopuvaa lankaa, mutta mahtaisinkohan osata tehdä...

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kiitos :) Nuo on ylihelppo tehdä, mutta langasta ja käsialasta riippuen voi olla tosiaan vaihtelua huovutusjäljessä. Kannattaa kokeilla, sillä lämpimämpiä tumppuja on vaikea löytää.

Kiitos käynnistä, hauskaa tavata uusia kasvoja ja blogeja niiden takaa!