27. tammikuuta 2013

SATUPRINSESSAT VAIHTAVAT SIVIILIINSuunnittelen vapauttavani tyttäreni satuprinsessat tekokuituisista roolimekoistaan ja pukevani heidät tavallisten nukkelasten vaatteisiin. Toteutusmotivaatio on ollut  hakusessa, mutta tässä dokumenttia ensimmäisestä yrityksestä. Yläosat valmistin omasta päästäni, niinkuin kuvasta saattaa arvata, mutta prinsessatyttösten leggareihin käytin Iiven kaavaa. Kivaa, että prinsessojen kaavoja on kasautunut jo useammallekin sivustolle kokeiltavaksi. Olen ehtinyt omaa motivoitumistani varten punoa hauskan juonen, jonka mukaan prinsessojen vaatekaapit rakennetaan heidän omien tunnusväriensä ympärille, mutta kieltämättä teemavärityksen selittämisessä nelivuotiaalle oli vähän hommaa, kun heti ensimmäisellä kierroksella tulkitsin sääntöäni niin väljästi, että Tähkäpää puettiin oliivinvihreisiin pilviin. Koska ei ole pelkoa siitä, että ehtisin tuottaa minivaatteita jotenkin liukuhihnalta, oppinee Kovaääninen kuitenkin tunnistamaan ne yksi kerrallaan oikean prinsessan omiksi.

I want to free the fairy tale princesses from their synthetic costumes and make them some real clothes. The first attempt is documented here. I'm planning to use their own theme colours for the new clothes, just to make it slightly more exciting for myself and to make the unique pieces to match better together. The tops I figured out by myself, for the leggings I used one the many Disney Animator Dolls patterns I've found on Finnish sewing blogs.


Ilmi selvästi jo muutamat uudet vaihtovaatteet kannustavat nukkeleikkeihin... sääli lastani, joka on joutunut odottamaan vuosia näitä perustarvikkeita leikkeihinsä! Haaveilen myös pukevani pari vuotta vanhemman perustyttönuken omaan teemapuvustoonsa ja toivon löytäväni uskallusta prinsessojen vaatettamisesta. Prinsessanukkemuoti on siitä kätevä, että näiden vartaloille sovitettuja kaavoja löytyy helposti netistä ja paria peruskaavaa soveltamalla on helppo jatkaa ideointia. Sen sijaan lelukaupasta hankittu tervehenkisen naapurintytön näköinen pehmeävartaloinen tyttönukke on harmillisen tyynymäisen muotoinen ja vähän pelottavampi vaatetettava.

Kun riittävän kauan hidastelee, muut ehtivät toteuttaa mennen tullen ja moneen kertaan kaikki hauskat ideat. Made-blogissa oli juuri sovellus nallen vaatevarastosta kultaisessa matkalaukussa, siis justiinsa kuin minun suunnitelmani pakata nukenvaatteet omiin pikku salkkuihinsa... onneksi lapsen silmissä idea ei kalpene siitä, että joku lapsi toisella puolella maapalloa on saanut jotain samankaltaista lahjaksi! Laukuista (joita en siis ole vielä hankkinut) tullee vaatteiden säilytyspaikat eikä niinkään lahjapakkaukset, kosken usko jaksavani urakoida suurta määrää kerralla.

It is obvious she would enjoy her dolls so much more, when there were more clothes. I've been pretty unmotivated to sew dolls' clothes, but hopefully sewing some pieces for these fashionable princesses brings me courage to try to sew for her old simple soft-bodied doll, too.
I've planned to pack dolls' clothes in cardboard cases, it would be a great gift if I  just managed to make several clothes for the same time, but it is more likely that I will just get cases to store each dolls' own clothes separately. Typically I get good ideas all the time, but there is such a lack of free crafty time, that other people go and make and publish their nice crafts before I get my lazy hands on them for once. Recently Dana of Made-blog made a nice wardrobe for a teddy bear and packed it all in a small golden suitcase. Such a dreamy gift to give!

6 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Oi upea, miten mahtavat värit!!! Minä niin tykkään nukenvaatteista, oikein lapsettaa;) ja täällä tarvittais jo ISO matkalaukku että sais ne kaikki samaan mahtumaan;) mistä sainkin hyvän idean vaateiden säilytykseen, monenmoisia laukkuja kaapissa turhaan seisoo;) jaksaisko 3v sitä mukaan raahata rappusia ylös-alas;)

unisukka kirjoitti...

Onnistuit! Nappilistakin ja kaikkee! Ihan mahtava idea toi väriteemoitus.

Liljankukka kirjoitti...

Säkin sitten oot sortunut näihin nukkeihin! :)Mä sain hillittyä itseni.
Hienoja vaatteita!

NorppaStiina kirjoitti...

Hienoja ja ihana idea tuo värimaailma! Itse olen ihan hurahtanut näiden vaatteiden ompeluun... Ne on hauskan pieniä ja saa käytettyä kaikki tilkut pois.

Kaisa kirjoitti...

Voi mikä nappilista! Ja kyllä kietaisupaitakin on hyvännäköinen! Totta, vaihtovaatevarasto houkuttelee leikkimään.

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne taasen ja hauskaa, että väritysideat herättivät vastakaikua (äitikin soitti aiheesta!).

Niin, sorruin minäkin näihin nukkeihin tänä vuonna pari kertaa, mutta eihän se mikään ihme ole, sillä ei ole ollut helppoa löytää mieleisiä perusmallin tyttönukkeja. Nämä ovat sieviä ja ainoa paha puoli on, että Disney-tytöt saavat vanhemman perusnuken näyttämään haalistuneelta ja meikkaamattomalta... Sääli sääli, minun pitää kehittää sillekin oma juttunsa.