30. tammikuuta 2012

HARLEKIINIPalautin Ukkosella vuosikausien ystävällismielisessä pitkäaikaislainassa olleen karvalakin lauantaina. Muodostui tyhjiö. Paksut pipot vaikuttivat kittanoilta kypärämyssyn päällä, nousivat kutistuneina kartiomaisesti päälaelle. Pikaratkaisuksi tein tällaisen kettumaisen klovnihatun fleecestä, sillä riittävän kokoisena tämä neliskanttinen, reunamuotoiltu hattutyyppi pysyy kyllä hyvin päässä ja lämmittää korvatkin. Vähän jännitti, miten Ukkonen itse ja etenkin päiväkodin kollijengi suhtautuvat vekkuliin kankaaseen ja äidillisen leikkisään muotoon, mutta maanantain tulikoe on kestetty kunnialla, päivä oli onnistunut. Ilmeisesti tärkeintä on, ettei vain ole tyttömäinen?

Tämä fleece on kauan marinoitu ja olen aiemmin yrittänyt tehdä siitä pierrothenkistä tötterömpää lakkia ja tietysti vinoruutujenkin olisi pitänyt asettua harlekiinissa pystysuuntaan. Nuo pierrothankkeet ovat kuitenkin epäonnistuneet ja nyt kävi niin ikävästi, että pojan pää on tällä välin kasvanut niin isoksi, etteivät ruudut enää mahtuneet pystysuuntaan. Ja koska olin ihan oikeassa tarpeessa liikenteessä, päätin unohtaa epäonnistuneet haaveet ja suuntautua suoraviivaiseen toimintaan. Hattu oli pian valmis ja sopii tosi kivasti oranssiin kypärämyssyynkin, joka ei osunut kuitenkaan kuvaan.

For years we had a leather/fur hat borrowed for my son, but on saturday I gave it back to the next little user.  Somehow all thicker, fleecelined beanies seemed shrunk and I had to make a real quick hat for him. I was a bit afraid, if this old hat pattern of mine would be too cute for him (or actually for the gang of the boys in the daycare) or if this fleece would be too much fun... but monday went fine, no complaints about the hat!

Menin tänään vähän tavallista myöhäisemmällä bussilla töihin ja katselin opiskelijanuorisoa värikkäine tupsupipoineen. Hauskaa, että yhden bussimatkan aikana voi saada innoituksen useammankin pipon neulontaan! Kunpa olisin ahkerampi neuloja.

This morning I took a different bus than usually and there were lots of students in brightcoloured beanies. It was an unusually fun bus ride, I got so much colourinspiration that it would be enough for several beanies. I just wish I really liked knitting...

3 kommenttia:

Unikuu kirjoitti...

meillon sama että vaatteet pitää "testata" päiväkodissa ennenkuin ne on ok..

kewa kirjoitti...

Kiva värikäs hattu! Samanlainen haalari meillä ollut ja oranssin kanssa kyllä paras yhdistelmä. Aikaisin tule ne tyttövärit yms, onneksi esikoisen lempiväri edelleen keltainen vaikka tytöt/heidän lelut ja leikit yms ovat ihant tyhmiä...

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Tämä hattu on saanut livenä yllättävän paljon positiivista huomiota! Kolmivuotias pikkusisko lohkaisi vitsin eilen: "Sulla on palikoita hatussa."