16. tammikuuta 2012

TAHTOO OPETELLA NAPPILISTANYksi kuukausia marinoitu UFO valmiina, lyhyt arkitunika.

Haluaisin opetella nappilistan teon, niistä kun voi tehdä tällä tavalla oman kuvioaiheen vaatteeseen tai toteuttaa niinkuin lapsuusajan maripaidoissa samasta kankaasta, melko huomaamattomina.  Ja niin, hassultahan se minun sanomanani kuulostaa, mutta minusta ne tekevät niin oikean vaatteen näköä. Unissani teen niin siistejä nappilistoja, että vaatteet näyttävät ostetuilta. Joo, okei, ei jatketa tätä ajatuskulkua enempää, vaan pureudutaan valmistuneen UFOn heikkouteen eli nappilistaan (helman vänkyröintiä ja hihasaumojen epämätsäävyyttä katson nyt läpi sormien).

Seuraavassa kuvassa se näkyy oikein hyvin, keskityin nappeja asentaessani niin tiukasti kohdistamaan napit kivasti kankaan raitojen mukaan, niinkuin tunikaisen teemaan sopii, etten lainkaan huomannut varoa kaulan lörpötystä ja niinpä se tietysti lörpöttää. Huolenaiheeni on, mahtaisiko edes napin sijottaminen heti reunaresorin alle pelastaa lörpötykseltä, kun resori kumminkin on paksumpi paikka... otsa menee huolen kurttuihin, suunnitelmissani kun siintää suuri määrä harjoituskappaleita, jotka saisivat kuitenkin näyttää täydellisiltä valmiina. Ja tosi asiassa toteutan huolella suunnitelluista harjoituskappaleista vain niin muutaman, että sitä suuremmalla syyllä niiden olisi toteuduttava täydellisinä, jotten masentuisi.

Here you are, one finished UFO I marinated for months. I want to learn to make proper button strips. As you see below, here I was too concerned about matching the snaps with the fabric stripes and the result is sooo unsatisfying. I'm just worried about the fact that it might have looked slightly same also, if I had placed the first snap right under the elastic part, because it is thicker. I have to find out if I can learn to make it right.

Ihana jacquardneulos on Mjukatygeriltä viime vuonna kimppatilattu, samaa laatua kuin aiemmat pallot siellä sun täällä.

This lovely jacquard knit is same stuff from Mjukatyger as the knit dots here and there earlier.


10 kommenttia:

AnniP kirjoitti...

Nappilistahaave on nyt täälläkin lähempänä toteutumistaan kuin ennen, uusin Ottobre saa sen minulle opettaa. Kaunis tunika teillä!

mirveli kirjoitti...

Opettelin joskus nappilistan teon jonkun vanhemman ottobren kaavoilla. Tosin siihen ei tullut resorikanttausta pääntielle, kun tuli ihan kaulukset. Mutta tekemällä oppii, ei se niin mahdottoman vaikea ole!

unisukka kirjoitti...

Hienohan tuo nyt joka tapauksessa on. Monethan tekee nappilistan sillai valelistana, että se vain näyttää olevan nappilista mutta onkin vain päälle ommeltu lipare koristenapein. Itse en ole edes uskaltanut ajatella koko asiaa. Taskut ja niiden raitakohdistukset ovat hauskat!

kewa kirjoitti...

aivan ihana tunika! minä olen se vale-nappilistan tekijä, vaikka uusi OB tuli niin en ole uskaltanut kokeilla,,,neulos on kiva, tykkään tosi paljon!!!

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Minulla kävi vuosi sitten niin, että järkeilin päässäni nappilistan ennen Herodeksen paidan valmistamista. Ja sitten menin, hölmö, tarkistamaan jostain ohjeesta, olinko ajatellut oikein, ja kun oikein yritin noudattaa ohjetta, teinkin hölmömmin kuin alunperin olin ajatellut. Pitäisi luottaa omaan mielikuvaan! Varmaan nämä nappilistatkin alkavat sujua, jos niitä alistuu toistamaan monta kertaa peräjälkeen...

Mirveli, olikos se niin, että kauluspaidoissasi on kahdesta trikookerroksesta ommeltu kaulus? Asettuuko se helposti nätisti? Tuleeko siihen päälle vielä joku tikkaus vai käännätkö vaan ja silität?

mirveli kirjoitti...

Juu, kaksi trikookerrosta ja tukikangas silitettynä välissä. Asettuu ihan kivasti, osan olen tikannut, osan en. Silittämistäkään en pesujen jälkeen ole hirveästi harrastanut. Tässä ainakin yksi kuva:
http://www.mirveli.vuodatus.net/blog/archive?&y=2010&m=09 Mä tykkään,että tuolla kauluksella saa pojan trikoopaidasta heti paljon siistimmän.

NorppaStiina kirjoitti...

Ihana tunika! Mahtavat värit ja mainio malli! Ainakin mun silmääni tuo nappilista on oikein siisti ja kaunis, eikä kauluksessakaan näy moitteen sanaa. :)
Sama mulla on ollut mielessa; nappilistan ompeleminen... Tein joskus ja onnistuinkin siinä mutta siitä on kohta pari vuotta aikaa, joten en yhtään muista miten se tehtiin. Tuo on sarjassa; pitäisi tehdä säännöllisesti, jotta osaisi ja oppisi ja muistaisi miten se tehdään.

Trula kirjoitti...

Perfect bold stripes and shirt. The clothes you make for her are always so beautiful.

Häntähattu kirjoitti...

Hauska tunika!

Ei tuo kaulus musta näytä lörpöttävän. Mä laitoin joskus Haukun bodeihin nepparin tuohon resorikanttaukseen, tiukempi paketti tulee mutta ei ne nepparit siinä kyllä montaa käyttökertaa pysykään...

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Kiitos kiitos, tästä olen tykännyt, mutta lyhyeen jäi käyttö, kun kutistin tunikan pesukoneessa... en ymmärrä, miten niin voi käydä, mutta ainoa mieleentuleva selitys on, että kangas ehkä kuitenkin oli jäänyt kutistamatta? Snif. Noista kankaista ei näe sellaista asiaa yhtä helposti kuin jostain rullautuvasta trikoosta. Snif. Todella murheellista, ettei iloa herättänyt vaate olekaan käytettävissä.

Thank you Trula, you make me cry!